top of page

„Yellowstone“ savo tarptautinį IT centrą įkurdins „Kalnapilio-Tauro grupę“ valdanti „Royal Unibrew“



Pildosi verslo centro „Yellowstone“ bendruomenė. „Royal Unibrew“ – Danijos koncernas, Lietuvoje valdantis „Kalnapilio-Tauro grupę“, čia įkurdins savo informacinių technologijų (IT) centrą, kuris aptarnaus visas koncerno įmones.



Pasak „Kalnapilio-Tauro grupės“ generalinio direktoriaus Marijaus Valdo Kirstuko, tai bus jau antrasis Lietuvoje veikiantis „Royal Unibrew“ tarptautinis padalinys. O koncerno apsisprendimo toliau investuoti Lietuvoje siekta kartu su „Investuok Lietuvoje“.


„Panevėžyje sėkmingai veikia finansinių operacijų centras, todėl „Royal Unibrew“ galėjo realiai įvertinti šalies siūlomą infrastruktūrą. Svarstant tinkamiausią galimą IT centro lokaciją buvo atsižvelgta į tai, kad Lietuvoje veikia daug kitų tarptautinių įmonių IT centrų, be to, yra didelė reikiamą patirtį ir kvalifikaciją turinčių specialistų pasiūla“, – sakė M. V. Kirstukas.


Vadovo teigimu, renkantis patalpas ieškota tinkamo dydžio biuro, kuriame būtų galimybė ateityje įrengti papildomų darbo vietų, o sprendimą nulėmė keli kriterijai.


„Nors šiuo metu komanda nedidelė, planuojama tolimesnė plėtra. Dėl šios priežasties buvo ieškoma optimalaus dydžio biuro, kuriame būtų galimybė ateityje įrengti papildomų darbo vietų. Patalpos „Yellowstone“ atitiko šį reikalavimą, nes pasirinktą biuro erdvę galima lanksčiai modifikuoti pagal savo poreikius. Didelis privalumas ir vieta mieste, netoli „Kalnapilio-Tauro grupės“ Vilniaus filialo biuro, bei patogus susisiekimas viešuoju transportu“, – teigė „Kalnapilio-Tauro grupės“ vadovas.


Pasak „Yellowstone“ verslo centro projekto valdymo paslaugą teikiančios bendrovės „Equite“ partnerio ir NT padalinio vadovo Agniaus Tamošaičio,  sostinės Jasinskio gatvėje statomas pastatas papildys trūkstamų kokybiškų ir reprezentatyvių patalpų poreikį sostinėje.


Verslo centras duris atvers jau vasarą, tad įmonės, kurioms patalpų reikia greituoju laikotarpiu, kraustymąsi gali planuoti jau liepos-rugpjūčio mėnesiais. Dėl įvairių plotų patalpų planavimo  čia bus patogu kurtis tiek didesniems, tiek mažesniems verslams, norintiems patalpose turėti ir privačias virtuvėles, ir pasitarimų kambarius“, – teigė A. Tamošaitis.


Prof. Rolando Paleko architektų studijos ir „Planas B“ suprojektuotas Jasinskio gatvėje kylantis devynių aukštų „Yellowstone“ – vienas pirmųjų iš esmės atsinaujinančio „Verslo trikampio“ atgimimo ženklų. Greta pagal jungtinį keturių architektų biurų pasiūlymą atnaujinus 3 ha teritoriją, darniai integravus komercines, gyvenamąsias ir visuomenines funkcijas, atkūrus ryšius su Neries krantine ir sukūrus jaukias viešąsias erdves, čia tikimasi sukurti gyvybingą ir visiems atvirą miesto rajoną. 


Į projektą investavo 13 Lietuvos investuotojų, tarp kurių didžiausi –  Mariaus Jovaišos įmonė „Unseen Pictures“, Tautvydo Barščio įmonė „Taba Invest“ ir kiti.  Pastato nuoma rūpinasi „Colliers Baltics“.

 

Comments


bottom of page